Σερβιτόρος - Τραπεζοκόμος
Έναρξη κάθε μήνα! Κάντε την εγγραφή σας άμεσα και κλείστε τη θέση σας
Δηλώστε τώρα το ενδιαφέρον σας για να σας ενημερώσουμε για το πρόγραμμα και την εγγραφής σας.
Μοριοδοτούμενο πρόγραμμα εξειδικευμένων δεξιοτήτων το οποίο έχει σκοπό να βοηθήσει τους απασχολούμενους στο χώρο του τουρισμού και της εστίασης.
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ: ΔΩΡΕΑΝ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 400 ΩΡΕΣ
VIDEO: ΝΑΙ
ΗΧΗΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: ΝΑΙ
ΔΙΔΑΚΤΡΑ: ΔΩΡΕΑΝ
ECVET: 20
ΦΟΡΕΑΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ: ΕΛΚΕΔΙΜ ΚΔΒΜ2, ΚΩΔ. ΕΟΠΠΕΠ: 2000453
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ
ΚΟΣΤΟΣ: 190€
ΦΟΡΕΑΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ: VELLUM GLOBAL EDUCATIONAL SERVICES
Έξτρα παροχή γνωριμίας με τη GLOSSOLAND:
Με την εγγραφή σας παρέχουμε ΔΩΡΕΑΝ το ΤΥΦΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΑΚΤΥΛΟΓΡΑΦΗΣΗΣ (ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ & ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ) αξίας 120€
Τι είναι το Vellum Hospitality Services Skills Certified Waiter;
Βασικός σκοπός του επαγγέλματος του σερβιτόρου είναι να φροντίζει για την προετοιμασία του χώρου εστίασης – αναψυχής, ώστε να παρέχει τις κατάλληλες υπηρεσίες σερβιρίσματος εδεσμάτων και ποτών στους πελάτες, δημιουργώντας φιλικό περιβάλλον για να τους προτρέψει να γίνουν τακτικοί επισκέπτες και τέλος να διεκπεραιώσει τις διαδικασίες είσπραξης των λογαριασμών και να συμμετέχει στην ολοκλήρωση τω διαδικασιών κλεισίματος του χώρου εστίασης – αναψυχής.
Το σχήμα πιστοποίησης ακολουθεί τις απαιτήσεις του Προτύπου ΕΛΟΤ ΕΝ ISO/IEC 17024:2012 και τα κριτήρια του Ε.ΣΥ.Δ. (Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης).
Σε ποιους απευθύνεται το Vellum Hospitality Services Skills Certified Waiter;
Το πιστοποιητικό Σερβιτόρος-Τραπεζοκόμος (Θεωρητικό Επίπεδο) αφορά όλους τους εργαζόμενους στο χώρο του τουρισμού και της εστίασης, αλλά και όσους θέλουν να δραστηριοποιηθούν στον κλάδο αυτό.
Εκπαιδευτικοί στόχοι:
Σκοπός του πιστοποιητικού είναι να αξιολογήσει σε θεωρητικό επίπεδο έναν υποψήφιο, σε βασικές έννοιες/γνώσεις που πρέπει να κατέχει κάποιος που επιθυμεί να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο κλάδο και ειδικότητα, όπως την εστιατορική τέχνη και τους κανόνες γαστρονομίας – οινολογίας, τους κανόνες σερβιρίσματος φαγητών και ποτών στους πελάτες χώρων εστίασης – αναψυχής (ξενοδοχεία, εστιατόρια, επιχειρήσεις κέτερινγκ, αναψυκτήρια, λέσχες, οργανισμούς, καφετέριες, κλπ), συνδυάζοντας γνώσεις που αφορούν στις επισιτιστικές επιχειρήσεις, στην ιεραρχία και στις αρμοδιότητες των υπάλληλων. Όπως και γνώσεις που αφορούν στον εξοπλισμό του εστιατορίου και τη χρήση του, τα γεύματα και τους κανόνες σύνταξης μενού, τους κανόνες Υγιεινής, αλλά και βασικές δεξιότητες όπως τη διαχείριση του χρόνου, την προσεκτική εμφάνιση και την αντιμετώπιση των παράπονων.
Με την επιτυχή παρακολούθηση του προγράμματος θα λάβετε:
- Βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης.
- Πιστοποιητικό Vellum Hospitality Services Skills Certified Waiter.
- Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού Europass όπου απονέμονται βαθμοί ECVET.
1. Ιστορική αναδρομή
2. Οι επισιτιστικές επιχειρήσεις
3. Οι εργαζόμενοι στα τμήματα
4. Το εστιατόριο
5. Art de la table
6. Τα γεύματα
7. Σερβίρισμα πελατών
8. Σερβίρισμα κρασιού
9. Σερβίρισμα ποτών
10. Γενικοί κανόνες υγιεινής
Ράπτη Βασιλική
H Ράπτη Βασιλική μεγάλωσε και ολοκλήρωσε την βασική της εκπαίδευση στην επαρχεία Ελασσόνας, ως άριστη μαθήτρια. Με ξεκάθαρο προσανατολισμό στον τουρισμό, σπούδασε Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων, στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης έλαβε πτυχίο Παιδαγωγικής και Εκπαιδευτικής Επάρκειας, καθώς, πτυχίο Συμβούλου(ΣΕΠ) με Ειδίκευση στην Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό. Επαγγελματικά ασχολείται με την τουριστική βιομηχανία από το 1996 σε διάφορες τουριστικές επιχειρήσεις, πλέον ως σύμβουλος σε θέματα προσωπικού και εκπαίδευσής του, καθώς και με το ΙΝΣΕΤΕ ως Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Διαθέτει πλούσια διδακτική εμπειρία: στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ως εργαστηριακός συνεργάτης του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλίας, στην μεταδευτεροβάθμια στις σχολές του Υπουργείου Τουρισμού και Παιδείας, αλλά και σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς φορείς, όπως τα ΕΛ.ΚΕ. ΔΙ.Μ, ως πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων και Επιστημονική Υπεύθυνη προγραμμάτων Τουριστικών σπουδών.
Σε ερευνητικό επίπεδο ασχολείται με τη Διαπολιτισμικότητα, τη σημασία αυτής στην εκπαίδευση και στον Τουρισμό, ενώ οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού με έμφαση στον Αγροτουρισμό αποτελεί ένα εξίσου σημαντικό αντικείμενο μελέτης. Βασική επιδίωξη των προσπαθειών της είναι η απόκτηση Τουριστικής Συνείδησης όλων όσων άμεσα ή έμμεσα εμπλέκονται στο τουριστικό σύστημα.